Aprenem compareix al Parlament per demanar més recursos per les persones amb TEA

El passat dimarts 15 de novembre, Aprenem va comparèixer a la Comissió d’Infància i Joventut del Parlament de Catalunya per posar de manifest la situació existent: l’atenció de persones amb autisme ha augmentat quasi un 400% des del 2006, però les dotacions dels Serveis públics fa més de 10 anys que no s’incrementen.

L’entitat va entregar un document que recull l’experiència de més de 100 famílies catalanes usuàries, en algun moment, dels Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) i dels Centres de Salut Mental Infanto-Juvenil (CSMIJ) per tal de fer-ne una valoració quantitativa i qualitativa general. Entre d’altres, els resultats denoten la insuficiència de les hores destinada a l’atenció amb xifres com 45 minuts a la setmana als CDIAP o menys d’una visita al mes als CSMIJ.

L’orientació de la intervenció, la manca de pautes per a les famílies i la manca de criteris clars en el diagnòstic són altres dels problemes detectats i és per aquest motiu que van subratllar la necessitat d’una reestructuració i canvi de model en l’abordatge de l’autisme.

Per això, des d’Aprenem es van fer 5 propostes al Parlament de Catalunya:

  • La creació d’unitats referents altament especialitzades en recerca, diagnòstic i intervenció en TEA.
  • Dotació d’equips especialitzats per atenció TEA als recursos generalistes CDIAP i CSMIJ.
  • Personal especialitzat en TEA i aprenentatge a les escoles tant per assessorament com per suport a l’aula.
  • Serveis especialitzats per orientació a les famílies.
  • Dotació de recursos en tots els casos.

A la compareixença també van assistir membres de la Federació de Salut Mental de Catalunya i de la Federació Catalana d’Autisme, que van mostrar el seu suport a Aprenem.

En aquest enllaç podreu veure tota la intervenció.

Desplaça cap amunt