Què és el suport conductual positiu? Quin pes té l’entorn en el comportament dels infants i joves? Ens podem anticipar a les conductes dels nens/es i adolescents?
La conducta de les persones amb TEA sovint preocupa molt a les persones del seu entorn proper. El suport conductual positiu (SCP) ofereix una visió diferent de la conducta i sobretot una manera diferent d’intervenir i aconseguir canvis significatius que promoguin la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA. El SCP proposa deixar de banda els càstigs i fer canvis en l’entorn i les metodologies per evitar que apareguin les conductes mentre s’ensenyen noves habilitats més funcionals que substitueixin les conductes que no afavoreixen la seva inclusió social.
T’apuntes al repte?
Els propers 15 i 16 de març tractarem tots aquests aspectes en el taller d’intervenció educativa basat en el suport conductual positiu que realitzarem a la Facultat Pere Tarres. Aquesta activitat formativa estarà dirigida pels professionals:
Imma Páez.
Psicòloga especialitzada en Paidopsiquiatria i psicologia de la infància i de l’adolescència.
Gabi Santos.
Psicòleg especialitzat en psicopatologia infanto-juvenil, autisme i intervenció psicoeducativa.
Durant la sessió veurem com influeix el context en el comportament dels nens/es i dels joves i com amb diferents pautes que incideixen en l’entorn, la conducta es pot “modificar” i fins i tot, podem anticipar-nos al comportament dels infants i adolescents. Així, aquesta metodologia, que pretén garantir la integració i la qualitat de vida de l’infant, es centra en el context familiar i escolar i no tant en el propi nen/a. A més, s’estén a tots/es aquells/es que, en algun moment, presenten un comportament desafiador, independentment que tinguin o no TDAH o TEA. D’aquesta manera, la família obté un pes important i és part de la “solució”, juntament amb els educadors i especialistes, per millorar el comportament dels seus fills/es.
Altres aspectes que tractarem durant el curs seran:
– Les característiques de les persones amb TEA que influeixen i poden ser causa dels problemes de conducta.
– La gestió de conductes: anàlisi, manifestació, causes i conseqüències per a la persona amb TEA i el seu entorn.
– Conèixer les funcions de les conductes a través de l’avaluació funcional.
– Estratègies d’intervenció en el context familiar i educatiu i plantejament d’alternatives mitjançant l’execució d’un pla de suport conductual.
– Anàlisi funcional i avaluació del procés d’intervenció.
– Estratègies de generalització. Suport a la família.
T’ESPEREM!
Dia i hora: 15 de març de 18 a 21h. 16 de març de 09.30 a 13.30h.
Lloc: Facultat Pere Tarrés (Santaló, 37 Barcelona)
Activitat: Formativa